#37578 - på Stugknut.com siden 2024-05-12
 5 + 2 senger
 90
 22600 SEK/uke
(1)

Vackert nyrenoverat 1800-talshus på stor sjötomt

Dette boalternativet har Stugknutens S-merking

Stugknutens S-merking betyr at utleier har valgt å gi deg så trygg leie som over hode mulig. Dette boalternativet betales i forbindelse med bookingen, men leien betales ikke ut til utleier før du har sjekket ut. Denne sikkerheten gjelder kun dersom booking og betaling gjøres via Stugknutens system.  
Les mer her.

Underbart skärgårdsboende i eget nyrenoverat 1800-talshus på Blidö (” Ön i solen”). Huset karaktäriseras av 150-årig charm i kombination med modern standard och är vårt gästhus, som vi hyr ut i år. I hyran ingår även en Sjöstuga med vedeldad bastu och ett rum med karaktären av en glasveranda. Husen är belägna på en mycket vacker 5500 m2 stor sjötomt med egen strand, 2 bryggor, flera möblerade uteplatser och en stor plan gräsmatta. Trots närheten till naturen är det endast 300 m till hållplatsen för SL-bussarna till Norrtälje och Stockholm respektive båtbryggan för reguljär passagerarbåtstrafik till Stockholm och Norrtälje. Det finns bilväg in på tomten.

TOMTEN
Njut av vistelsen genom att ta en uppiggande simtur alternativt ett dopp från egen brygga för svalka varma sommardagar alternativt solbada i solstol, slappna av i en av de stora hängmattorna eller njut i skuggan på en av terrasserna! Den egna stranden har två bryggor, en med sittbänk, båtplats och badstege och en med trädäck och trädgårdsmöbler. Bredvid den ena bryggan finns en liten sandstrand.

Förutom 1800-talshuset finns det på den stora fastigheten förrådsbyggnader, Sjöstugan med bastu samt huvudhuset, som är ägarens fritidshus. Tomtens storlek motsvarar flera normala villatomter och man stör därför inte varandra. Tomten gränsar mot vattnen på en sida, mot obebyggd trädbevuxen mark på två sidor och mot granntomt på en sida.

Tomten består till stor del av en plan gräsmatta, lämplig för badminton, krocket, kubbspel och boule på gräs. Gräsmattan går ända ned till stranden.

1800-TALSHUSET
kallas Grindstugan och är nyrenoverat till modern året-tunt-standard med bibehållna originaldetaljer t.ex. sovrummens handbilade takbjälkar. Genomgående vackra trägolv. Golvytan är 60m2 varav övervåningen har snedtak med ståhöjd i mitten.
Alla rumsfönster på entréplanet har sjöutsikt. Alla sovrumsfönster har mörkläggande rullgardiner, storstugan har persienner och alla rummen har TV-uttag. Wi-Fi finns.

Bottenvåningen har två sovrum och en storstuga med köksdel samt hall och badrum.
• Sovrum 1 har två 90x200 sängar, en garderob och en byrå för klädförvaring.
• Sovrum 2 har en bäddsoffa (90x200) och 3 garderober.
• Storstugans öppna planlösning och dess takhöjd ger rummet härlig rymd. Där finns en soffgrupp, braskamin och ett burspråk med matplats. Köksdelen har spishäll, ugn, separat köksgrill, kyl/frys, mikrougn, diskmaskin, skafferiskåp, porslinsskåp.
• Hallen har kapphylla, brandvarnare, brandsläckare, städskåp och linneskåp.
• I det fönsterförsedda badrummet finns WC, kommod med förvaringslådor och handfat, hårtork, högskåp, dusch, handdukstork med timer, golvvärme och tvättmaskin.

Övervåningen har ett sovrum samt förvaringsutrymmen.
• sovrum 3 har två sängar 80x200 som kan stå isär eller tillsammans som en dubbelsäng samt en byrå för klädförvaring
• ytterligare förvaringsutrymmen utanför sovrummet

Huset har Wi-Fi och bra mobilmottagning,
TV-uttag finns i samtliga rum
Luftvärmepump med AC-funktion.
Huset är inte handikappanpassat. Trappan till övervåningen är brant.

TERRASSEN UTANFÖR STORSTUGAN
På terrassen finns en hammock med dynor, bord och trädgårdsstolar. Ett stort segel kan fästas i husknutarna och täcker då en stor del av terrassen men kan inte användas vid blåst.

SJÖSTUGAN
8 meter från stranden ligger Sjöstugan, som består av ett rum med pentry och en vedeldad bastu med dusch (varmt/kallt vatten). Alla fönster har mörkläggande rullgardiner.
Rummet har kapphylla, en liten köksdel med spishäll, diskho, kyl/frysfack, mikrougn och köksskåp, ett högskåp för förvaring, soffa och matbord med stolar och ett sängskåp med en 90x200 cm säng,. Rummet har, tack vare alla sina fönster mot vattnet, karaktären av en glasveranda.
Bastun har dusch med varmt och kallt vatten. Bastun kan bäddas till en dubbelsäng 200x200 cm. Om bastun används som sovrum bör Sjöstugans varmvattenberedare vara avstängd p.g.a. värmealstringen.
Terrass finns på tre sidor om Sjöstugan. Mot vattnet finns trädgårdsbord och stolar samt fästen för att kunna sätta upp två hängmattor. På baksidan finns ett sött litet dass med en Separett toalett och handfat. Toaletten har el men inte rinnande vatten. Bakom Sjöstugan finns lådor med dynorna till trädgårdsmöblerna på bryggan.

EXTRA RUM
Om familjen har tonåringar eller farföräldrar/morföräldrar som föredrar att bo i eget hus samtidigt som man vill behålla Sjöstugan som social yta, finns det, utöver de två husen, möjlighet att nyttja ytterligare två rum (15+15 m2) med egen ingång från sjösidan i huvudhusets bottenplan. I sovrummet finns en dubbelsäng 160x200 och en garderob. I det andra rummet finns en soffgrupp och TV. Tvättho finns i angränsande utrymme men WC eller dusch saknas.

STÄDNING
För att varje gäst ska mötas av ett oklanderligt rent boende utförs rengöringen före och efter varje gästbesök av ett lokalt professionellt städföretag. Självkostnadspriset betalas direkt till hyresvärden vid ankomsten.

HYRAN INKLUDERAR GRINDSTUGAN OCH SJÖSTUGAN OCH TILLGÅNG TILL 2 EXTRA RUM ..…
• Ett litet extra förråd där resväskor kan förvaras i backen ovanför huset
• Sänglinne och handdukar för inomhusbruk ingår. Badlakan för utomhusbruk medtas.
• Anatomisk huvudkudde finns som alternativ. Meddela önskemål före ankomst
• Roddbåt, optimistjolle och flytvästar finns att låna och ingår i hyran.
• En 3-växlad cykel med pakethållare både fram och bak finns att låna och ingår i hyran. Praktiskt för gäster som kommer utan egen bil. Det tar bara några minuter med bil och 5-7 minuter med cykel till öns välsorterade lanthandel.
• Olika utomhusspel (badminton, kubb, krocket, boule, handboll och fotboll m fl), hink och spade för sandstranden och olika inomhusspel finns att låna.
• Utomhusgrill och separat köksgrill finns
• Ved ingår
• El ingår
• Jag tillhandahåller gärna information om olika utflyktsmål för naturintresserade och för kulturintresserade gäster.

OMGIVNINGEN
• Inom ett avstånd på 2 km, finns en mycket välsorterad ICA lanthandel (öppet alla dagar, ombud f. apotek/Systembolaget), paddelbanor boulebanor, äventyrsgolf, fotbollsplan, utomhusgym och fiskevatten. På ön finns därtill en bistro, en hamnkrog, hamburgerrestaurang, pizzatruck och glasskiosk. I Blidös vackra lilla kyrka ges regelbundet konserter.

• I Furusund finns ett Värdshus med en finare restaurang.

• Det tar 45 minuter med bil och en timme med buss från Blidö till Norrtälje, som är Roslagens huvudstad. Denna 400-åriga småstad är en idyll med gammal fin bebyggelse huvudsakligen bestående av trähus. Den gamla stadskärnan är pittoresk. En vandring utefter ån som rinner genom staden är intressant i flera avseenden. Sommartid skapas återkommande en utställning genom att konstverk placeras ute i åns vatten. Staden lockar även med butiker, krogar, kaféer, konst, evenemang och museer.

• Boendet har närhet till öns underbara kombination av stränder, klippor, åkerlandskap, ljusa lövskogar, djupa tallskogar och med oändligt med promenadstråk, där det ständigt finns nya stigar att upptäcka. Ytterskärgårdens alla naturvärden karakteriserar denna stora sjötomt.

• Ön Blidö ligger i Roslagen i den norra delen av Stockholms skärgård och drygt 90 km från Stockholm och 27 km från Norrtälje. På den vackra vägen till Blidö åker man över ett pärlband av öar förbundna med 7 stora och små broar. Från Furusund går resan över till Blidö med två avgiftsfria vägfärjor i reguljärtrafik.

• På 1700-talet bestod Blidö fortfarande av flera öar med en vattenväg, Hemsundet, mellan öarna. Till följd av landhöjningen har öarna i dag till stor del vuxit samman och av Hemsundet återstår bara en sjöliknande vik med Östersjövatten och en lång, smal förbindelse ut till Östersjön. Den stora fastigheten utgör del av ett gammalt hemman och ligger utmed Hemsundet, som i mitten har en färskvattenkälla vars vatten blandas med det bräckta Östersjövattnet. Vattenkvaliteten i Hemsundet är hög och mynningspassagen har hittills effektivt skyddat Hemsundet mot algblomning, som annars ofta är ett gissel i Östersjön sommartid.

• Hemsundet är mycket fiskrikt och utgör en ”barnkammare” för fisk, huvudsakligen abborre och gädda. Det råder därför motorförbud på vattnet och man störs aldrig av motorbåtar, vattenskotrar etc. Med mindre båtar och kanoter tar man ut till Blidösundet. Större båtar förtöjs vid brygga i Blidösundet (avstånd 200 meter) där vi har en egen båtplats med segelbåtsdjup om någon hyresgäst önskar anlända i egen båt.

• Wira Bruk utmed vägen till Stockholm är den enda svenska smedja, som förblivit i kontinuerligt bruk sedan 1600-talet då Wira hade monopol på tillverkningen av svärd, spjut och lansar till den svenska armén, som var i ständigt krig. I dag fortgår verksamheten som konstsmide. Exempel är Grindstugans dörrkläpp på ytterdörren, gardinfästena i sovrummen, olika krokar och väggljusstaken i storstugan.

RESVÄG TILL BLIDÖ
SL-buss Stockholm – Blidö (Norrsund) med med byte i Norrtälje ().
Reguljär båttrafik Stockholm/ Strömkajen - Blidö/Norrsund ().
Flygbuss Arlanda – Blidö/Norrsund via Norrtälje för byte till Blidöbussen
Bil Stockholm - Blidö/Norrsund a) motorvägen E18 via Norrtälje b) Kustvägen 276 via Åkersberga. Denna senare väg är något kortare än motorvägen men tar längre tid p.g.a. hastighetsbegränsningar. Ger dock möjlighet att stanna på vägen och besöka Wira Bruk ().
All vägtrafik den sista sträckan från Furusund till Blidö går med två vägfärjor och tar ca 10 minuter.

IN-OCH UTCHECKNING
Bytesdag är söndagar.
Utcheckning från husen senast kl 10.00 och från tomten senast kl 14.00
Incheckning från kl 16.00

ÖVRIGT
Boendet är lämpligt för en familj. Minimum ålder för att hyra 1800-talshuset + Sjöstugan är 25 år. Endast icke-rökare. Ej husdjur. De två husen, extra rummen och tomten är endast till för de gäster som hyr stugorna. Städning före och efter gästbesöken utförs av lokal professionell städfirma och självkostnadspriset betalas till hyresvärden vid ankomsten.
Stugknuten
Sesong og prisnivå

Pris per uke fra 22600 SEK

Pris per uke til 22600 SEK

Pris per vecka 22 600 kr under juli-september
Obligatorisk städning. 2 400 kr
Anmeldelser

Følgende leietakere la igjen en anmeldelse

isa M., leid i 2024
Verifierat omdöme
Fantastisk vistelse i Annikas gästhus på en helt underbar sjötomt med både bastu, egen strand, bryggor, stora härliga gräsytor, med både roddbåt och jolle som ingick i hyran.

Samlet vurdering

Renhold

Plassering

Annonsens nøyaktighet

Stugknuten
Fasiliteter
Informasjon
  •  Allergivennlig
  •  Bredbånd
  •  Grillutstyr
  •  Hunder ikke tillatt
  •  Ingen røyking innendørs
  •  Mobildekning
  •  Separerte soverom
  •  TV
  •  Utendørsmøbler
  •  Uteplass (terrasse osv)
  •  Åpent ildsted
 Kjøkkenutstyr
  •  Fryser
  •  Kjøleskap – I båda husen
  •  Kokemuligheter
  •  Mikrobølgeovn – I båda husen
  •  Oppvaskmaskin
 Baderomsfasiliteter
  •  Badstue – Vedeldad. Ved ingår
  •  Dusj – I båda husen
  •  Toalett
  •  Utedo – Extra Separett toalett vid Sjöstugan
  •  Vaskemaskin
 Tilgjengelig i nærheten
  •  Båtleie – Roddbåt och segeljolle finns att låna
  •  Fisking
  •  Fotballbane
  •  Golf – Minigolf
  •  Innendørs svømmefasiliteter – I Norrtälje
  •  Minigolf
  •  Sykkelleie – Finns att låna
  •  Tennis – Inte tennisbanor men padelbanor, utegym
  •  Turstier – Gott om stigar men inte markerade vandringsleder
  •  Utendørs svømmefasiliteter (strand)
Tilleggsinformasjon

Råd til leietakere når de bestiller

Stugknuten
Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom